#pastahomemade 3.253K Posts

Ci vediamo questa sera con Ravioli & Co. Corso di cucina per principianti e non, per curiosi ed affamati, per aspiranti chef e buongustai... 🤣 Non vedo l'ora di avervi nella mia cucina!😉👍 #cooking #cookingclass #foodlovers #pasta #pastafresca #tortellini #cappelletti #ravioli #pastahomemade #degustazione #cibo #cucina #foodinstagram #food #foodporn #foodoftheday #foodblogger
🍝 Bowl is for girls, pot is for women I was not ready for the photo🙈 #me #italiangirl #americangirl #russiangirl #funnymemes #food #pasta #pastahomemade
Tornare a casa dal lavoro e trovare questa bontà fatta tutta in casa ❤️🍝😋🥂 #love #pastahomemade #grazieperlasorpresa #igersromagna #foodpics
Selamat sore pasta lovers..... Assalamu'alaikum.... ♥ Gimana puasanya di hari pertama ini? Mudah2n masih tetep semangat yaa.. ♥ Yang mau berbuka dengan lasagna, yuk langsung hubungi no wa yg ada di bio.. Order hari ini untuk pengiriman besok yaa lovers... #lasagna #lasagnamedan #pastahomemade #homemadelasagna #jajanmurah #bukapuasayuk #bukadenganlasagna #italianfood #nomnommedan #inienaklho
Tagliatelle homemade alla curcuma con asparagi su letto di crema di tofu al prezzemolo e parmigiano #pastahomemade #curcuma #tofu #cucinasana #foodpic #foodpost
Quasi estate (pasta alici fresche pomodorini, basilico, uvetta, pinoli, tris di pepe, origano e cipolla rossa) #chefcarminuccio #abruzzofood #silvifood #pastahomemade #italy #italianpasta #istanfood #pornfood #slowfood #abruzzopasta #goodfood #italianpastastyle #pasta #lunch #pranzohomemade
Cappelletti squisiti! Formaggio di Fossa e pesto espresso di basilico. Se volete venire a preparare e mangiare cappelletti e ravioli vi aspetto al corso "Ravioli &Co. Sapori unici" del 29 maggio ! 🥚🥚🥚🥚🥚🥚🥚 #corsopratico #corsodicucina #cookingclass #food #pasta #pastafresca #cappelletti #ravioli #foodporn #foodoftheday #italianfood #cookingpassion #cesena #foodgasm #italy #territory #homemade #pastahomemade #cibo #cucina #cucinaitaliana #italiancooking #29 #maggio #savethedate
Tahukah anda, Pasta Italy diperbuat dari tepung semolina. Apa itu tepung semolina?.... Semolina merupakan tepung yang berbutir agak kasar yang berasal dari durum gandum. Nama semolina ini dipakai untuk membezakan dengan jenis tepung dari beras dan jagung. Butiran tepung yang agak kasar memberi tekstur kenyal. Semolina biasanya digunakan untuk campuran adunan pasta kerana memberi tekstur kenyal yg baik. Durum gandum lebih kaya serat dan memberi kesan lebih mengenyangkan. Apa istimewanya durum gandum SEMOLINA? * 🍝Menjadikan proses penghadaman lebih perlahan & sempurna. * 🙅Mengelakkan makan berlebihan. * 👍Rasa kenyang yang lebih lama. * 🏃‍Menambah tenaga. * ❤Tinggi kandungan selenium: penting untuk kesihatan jantung. * 💚Kaya dengan potassium: menjaga fungsi buah pinggang. * 💪Menguatkan tulang, otot & sistem saraf. * ⬇Kurang kandungan kanji berbanding tepung biasa. * ⛔Tidak menyebabkan paras gula tinggi dalam darah. Apa tunggu lagu, jom la cuba pasta warna warni ni Pm/whatsapp 019 4797 161 #EatalianExpress #semolina #gandum #pastasayur #pastawarnawarni #jomkurus #menusihat #resipidiet #pastahomemade #macaroni
Y na que ahora me ha cojido con hacer mi propia pasta en casita.. Fetuccini homemade.. Resultado final: Pesto Bacon Fettucini 😍😎 #homemade #pastalover #pastahomemade #freshpasta #pesto #bacon #lovetocook
#Repost @italiano_restaurants ( @get_repost) ・・・ Did you try our most selling homemade pasta Fettuccini al salmone - ribbon shaped pasta and fresh norwegian salmon in cream sauce #pastahomemade #chefsofitaliano #fettucciniandsalmon #italiancusine #italiano #Dlfcyberhub #Gurugram
Did you try our most selling homemade pasta Fettuccini al salmone - ribbon shaped pasta and fresh norwegian salmon in cream sauce #pastahomemade #chefsofitaliano #fettucciniandsalmon #italiancusine #italiano #Dlfcyberhub #Gurugram #lbbgurgaon #whatsupgurgaon #sodelhi #foodie #foodporn #foodgasm #ilovefood #chefatlarge #ifoundawesome
Dapat soalan cepumas dari sorang kawan : apa KELEBIHAN Vege pasta Eatalian Express ni? Apa yg membuat ia BERBEZA dr pasta lain? Haa.. Mai nak cerita👇👇👇 🌾Diperbuat dari tepung semolina. Tepung ini dibuat khusus dr kulit butiran gandum yg keras, warnanya kuning muda dan berbutir2. Kadar proteinnya paling tinggi diantara jenis tepung. 🥕Menggunakan puree sayur asli dan bukan serbuk sayuran- menyumbang kepada kadar serat yg tinggi ⛔ Tanpa tambahan gula/garam/perasa/pengawet/pewarna ✔Mengandungi gluten ❌Tiada telur kecuali egg pasta 🚫 Tidak menggunakan minyak atau wax 🥕🍠🍅Juga datang didalam variasi 10 jenis sayur-sayuran 🍝 Ada pelbagai bentuk mengikut kesesuaian peringkat umur 👨‍👩‍👧‍👦 Sesuai untuk seisi keluarga dari bayi 6mths +++ hingga dewasa 👩🏻‍🍳Produk 'Homemade' 100% halal keluaran bumiputera yang pertama seumpamanya di Malaysia 🇮🇹 Resipi traditional dari Bologna, Italy tempat lahirnya pasta ⚙Dibuat menggunakan mesin yang diimport khas dari Italy menghasilkan pasta yg lebih berkualiti. 📺Diberi penghargaan oleh TV3 untuk hadir dalam slot khas Jom Singgah hanya selepas seminggu produk ini di launch dan bakal ke udara di TV1 pula #EatalianExpress #pastahomemade #TV3 #produkmuslim #bumiputera #babypasta #vegepasta #pastakl
Senang je basic tepung dan air.Nak tambah telur or flavor macam bayam ke labu ke pon bole.Nak buat karipap pon bole #trionoddlemaker #pastahomemade
Seperti yg anda semua tahu, pasta dari Eatalian Express ni diperbuat drpd durum wheat semolina dan puri sayuran segar. Jadi, apakah sayuran tersebut? Ni haa, mai saya list down 👇 🍠 Beetroot 🌳 Broccoli 🍠 Purple sweet potato 🥕Carrot 🌱 Green spinach 🍅 Red cabbage 🥕 Purple carrot 🍊 Pumpkin 🍅 Tomato ☁Cauliflower Jadi, dalam satu hidangan, anda dapat khasiat dr 10 jenis sayuran. Menarik kan?! #EatalianExpress #pastasayuran #homemadepasta #vegepasta #pastapenang #pastahomemade #freshpasta #babyfood
Hahahaaaaa videonya cuma 1 piring aja karena yg 1 piring lagi milik si bpk sudah langsung habis tanpa sisa kecuali piring dan sendok pastinya😅😅 #pastahomemade 😉
Assalamualaikum Dapoer Oengoe Open Order ya dengan menu lengkap: 🎀 Beef lasagna 🎀 Potato gratin 🎀 Macaroni schotel 🎀 Mashed potato brokoli 🎀 Puding roti 🎀 Pizza 🎀 Lekker Holland Pengiriman untuk hari Selasa-Sabtu ya Guys 😉 Yuk yang mau order atau tanya" dulu boleh langsung WA di 08567512550. Terima kasih 🙏 #jualanlasagna #jualanpizza #jualanpasta #pastahomemade #dapoeroengoe #yummyfood #jajananenak #jajananmurah #tebet #jakartaselatan
Menyediakan aneka macam pasta yg dapat dipilih dengan pilihan sauce yg terinspirasi dari citarasa khas indonesia. Tidak hanya pasta dan sauce saja yg dapat dipilih, namun untuk tiap toppingnya pun dapat kita pilih sendiri. #pastalovers #pastaaglioeolio #pastacarbonara #pastamacncheese #pastabolognese #pastaoriginal #pastahomemade #pastagrab #originalpasta #italipasta #blokmsquarefood
•fettuccine giganti 🍝 •crema di asparagi🎍• •pomodorini confit🍅•pecorino🧀• idea da @cucinandomelagodo !! Perché come la metti la metti la pasta e molto più versatile di quanto sembra. #picoftheday #food #foodart #foodpic #foodgasm #foodporn #foodblogger #foodstagram #foodlover #pasta #pastahomemade #homemade ⚪️🔘⚫️
Bolognese Spagetthy untuk kesekian kalinya buat pasta bumbu ini karna "doi" suka banget sama buatan gue dari jaman SMA tapi untuk pertama kalinya g mengakui ini yang paling enak 😂 Berikut gue share resep ala youlie, barangkali kalian tertarik untuk homemade 😁 1. Potongan daging + Paprika ditumis dengan butter (kasih garam,gula,air lemon secukupnya) 2. campurkan FRESH MILK ke dalam daging yang sudah matang dengan Butter (180ml-250ml sesuai banyaknya porsi) + tambahan JAMUR ENOKI potong halus (kebetulan ada dikulkas) 3. campurkan Mayonaise secukupnya sampai CREAMY 4. Sesuai dengan selera tambahan garam dan gula, kalau gue kira kira aja sukanya sampai semana 😁 lalu rebus spagetthy, siap makan 😆 #pastahomemade #sharereceipe #bolognese
Доброго дня! Друзья! Мы раздобыли краба, наварили биск из панциря и других секретных ингредиентов, (это примерно на день работы) накатали пасту, подвзбили сливки, а теперь можно и собрать вместе это волшебное блюдо! #foodlover #pastahomemade #едая❤️тебя #onlylove #89046274483 ☎️ До встречи! Друзья! 😀☀️️🍝 #kvartira30vvo #домгделюбят #nopafos