#KPDNKK 12.921K Posts

Jangan lupa saksikan 1 Pengguna 1 Suara setiap Sabtu jam 9 malam hanya di TV1. Oh ya! Malam ni lah tu! #1Pengguna1Suara #TV1 #KPDNKK #mustwatch cc @mykpdnkk @tv1_rtm @nurhelizahelmi @luq_alhakim @ayunieharris @hairularsy @zettynordin
Stand by laa ye Candawara tu game show dlm bahasa malaysia Di bawakan khas oleh #kpdnkk #tv2 #penggunabijak
. Uishhhhh, #kpdnkk )))) . Eh, tgk sape dtg jengok OPAH !!! 😱 sesapa yg rajin tgk berita mesti kenal, xkenal tuuu... jarang2 tgk letuew kannn. Heeee OPAH perkenalkan, @zulkiflibujang . Tqsm😎 ! (Dua dari kiri) . .❀️ #me #likeforlike #like4follow #lol #love #fun #funny #ootd #outfitoftheday #lookoftheday #foodporn #fashiongram #style #baby #mensfashion #coffee #latte #wonderful #whatiwore #whatiworetoday #ootdshare #outfit #taiping #wiw #cool #fashionista #men #cute #black
#14dec #ron95 #takturun jam 4pagi... Hihi lepas bayar, siap isi baru perasan rate tak diubah, bila tanya cashier kabo xde prubahan, hanya mampu ambik resitlah. Walaupun xbanyak mana, tp pd yg mmerlukan tinggi nilai tu.. Penangan tengok #hujanmeteor #balaicerap #portdickson .. Hihi hakak dh report #kpdnkk
Kulit yang anda lihat ada cela , kusam , tak berseri , kedut halus , berparut , berjeragat semuanya disebabkan SEMAKIN MENINGKAT USIA , KOLAGEN SEMAKIN BERKURANG ! . . Macam mana nak topup kolagen dalam kulit yang sangat sukarr nak diganti selepas "terhakis" oleh radikal bebas ?? . . Jawapannya , bina kolagen dengan REPLENISHING SERUM C ! 😍 . . Serum yang membantu kulit anda menghasilkan kolagen bagi menambah seri , mulus , bersih , tegang dan anjal ! . . Kalau kolagen tak bagus , takde la wanita tergila-gila nak makan kolagen atau suntik kolagen kan ? . . Apa kata anda ? 😚😚😚 . Nana | 0137188230
Promosi untuk Bilik sesuai untuk - sambutan ulang tahun - Seminar - Kursus - Kelas masakan/minuman - Mesyuarat - Reunion - Dan yang seangkatan dengannya Kapasiti 15-20 orang, tersedia penghawa dingin, kerusi meja, surau, tandas dengan pakej makanan dan minuman yang mampu milik. Boleh hubungi KP 0137715110 untuk pertanyaan lanjut. Masa: 7pg-7malam Lokasi: G58, Sentul Maxsim, Jalan Sentul Pasar, 51000, Kuala Lumpur www.Facebook.com/kpkopies www.Instagram.com/kpkopies KPkopies Keep coming back #truckkpkopies #vanilalatte #hazelnutlatte #caremallatte #choclatelatte #vietnamiescoffee #allaboutbrownies #kopisarapanpagi #bilikevent #coffeedinnertime #coklatfrappe #iceblande #truckbergerak #kateringevent #sentulmaxsim #kpkopiescafe #coffeelover #viralkan #sentulmaxsim #kpkopiescafe #sayajualkopi #kamianakfelda #ekspresifelda #negaraku #komunitifoodtruckfelda #komunitifoodtruckmalaysia #kpdnkk #kklw #feldadihatiku #kpkopies
Click link on our bio to read further @mykpdnkk #petrolprice #petrol #malaysia #kpdnkk #malaysiandigest
Perhimpunan Bulanan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK). Terima kasih diucapkan kepada hos perhimpunan bulanan kali ini iaitu MYCC dan MKM. #mykpdnkk #kpdnkk #caringministry
Penjelasan ringkas dan padat daripada KPDNKK mengenai nilai sebenar kenaikan harga runcit petrol sepanjang sistem mingguan diperkenalkan. Sila klik link di bio kami untuk baca selanjutnya @mykpdnkk #kpdnkk #hargapetrol #petrol #malaysia #malaysiandigest
Malam Dialog & Santai Pengguna Bersama Blogger anjuran Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan malam tadi bersama Menteri @mykpdnkk sendiri iaitu Dato' Seri Hamzah Zainudin di Hotel Istana Kuala Lumpur. Banyak input berguna dan pencerahan tentang segala benda dari sudut peniaga, pengguna mahupun kementerian sendiri dalam isu-isu semasa yang berlaku hari ini. Saya akan kongsikan di blog nanti okayh? 😊😊😊 . . #mykpdnkk #kpdnkk
"APA? RM0.01 sahaja untuk SETIAP minggu dalam tempoh 36 minggu rupanya? 36 minggu ni dari Mac - Disember 2017 ".. . Jom jom..Admin nak cerita sikit pasal perubahan harga petrol ni... . Sejak pelaksanaan mekanisme pengumuman harga baharu secara mingguan, didapati nilai perubahan yang dirasai SEBENARNYA CUMA RM0.01 SAHAJA !!! bagi 20 KALI (dengan jumlah keseluruhan RM0.84 bagi RON 95) KENAIKAN yang berlaku dalam tempoh 36 minggu iaitu bermula Mac - Disember 2017 !!!. . Dan ape yang mengejutkan lagi !!!.. . Harga jual sebelum pelaksanaan mekanisme baharu ialah RM2.30 dan historical price selama tempoh pelaksanaan mekanisme baharu secara mingguan MENUNJUKKAN BANYAK KALI harga jual TIDAK MELEBIHI RM 2.30 !!!! . Bukan itu sahaja!..harga jual SERENDAH RM1.89 JUGA pernah DIRASAI!! . Tapi,...memang PERNAH SEKALI harga jual mencecah sehingga RM2.38.HANYA SEKALI SAHAJA!!.. . #CaringMinistry #KPDNKK #janganlebihlebih #hargapetrol
RM0.01 sahaja selama 36 minggu ! 36 minggu ni dari Mac - Disember 2017 " ..... "Jom jom..Admin nak cerita sikit pasal perubahan harga petrol ni.." Sejak pelaksanaan mekanisme pengumuman harga baharu secara mingguan, ...didapati nilai perubahan yang dirasai SEBENARNYA CUMA RM0.01 SAHAJA !!! bagi 20 kali (dengan jumlah keseluruhan RM0.84 bagi RON 95) kenaikan yang berlaku selama 36 minggu iaitu bermula Mac - Disember 2017 !!!. Dan apa yang mengejutkan lagi !!!.. harga jual sebelum pelaksanaan mekanisme baharu ialah RM2.30 dan historical price selama tempoh pelaksanaan mekanisme baharu secara mingguan MENUNJUKKAN BANYAK KALI harga jual TIDAK MELEBIHI RM 2.30 !!!! Bukan itu sahaja!..harga jual SERENDAH RM1.89 JUGA pernah DIRASAI!!. Tapi,...memang PERNAH SEKALI harga jual mencecah sehingga RM2.38.HANYA SEKALI SAHAJA!!.. Kredit : @mykpdnkk #CaringMinistry #KPDNKK #CaringMinistry #hargapetrol
. . Kalau ada pemilik-pemilik trademark yg dah dapat kelulusan permohonan, tiba-tiba dapat surat lawyer macam ni, jangan gelabah atau jangan biarkan sahaja surat ni. Rujuk dengan MyIPO atau dengan ejen trademark yang berdaftar. . . Surat ini adalah notis bangkangan atau notice of opposition terhadap trademark yang dipohon. Notis ini mesti dijawab dalam tempoh 2 bulan dari notis atau surat ini diterima. Jika tidak permohonan trademark pemilik boleh ditolak. . . Bangkangan ini adalah satu prosiding di mana mana-mana pihak yang berkepentingan boleh memfailkan notis bangakangan dengan mengemukakan notis terhadap pemohon sesuatu permohonan trademark dan perlu dinyatakan sekali alasan atau asas kenapa bangkangan dibuat. . . Jadi, ambil tindakan jika terima surat ini. Jika anda memohon trademark tersebut dengan cara yang betul, tidak ciplak trademark orang lain dan sebagainya, anda ada peluang untuk memenangi prosiding bangkangan ini. . . P/s: Gambar ini adalah notis bangkangan yang diterima oleh klien saya. Tugas saya sekarang adalah mewakili pelanggan untuk menyediakan kenyataan balas terhadap notis bangkangan ini. . . Jika Ada apa apa Pertanyaan boleh hubungi . . . 011 - 3355 1759 ( Faiz ) 011 - 3355 1759 ( Faiz ) 011 - 3355 1759 ( Faiz ) . . #jenama #hakcipta #trademark #copyright #kpdnkk #ssm #daftar #ip #hartaintelek #intellectualproperty #rights #paten #capdagangan #malaysia #agensi #myipo
Amazing night dengan #AmazingThailand Party di Pavillion dan KPDNKK santai bersama Blogger di Hotel Istana. Terima Kasih @amazingthailand dan #KPDNKK 😊
#Repost @malaysia1news ( @get_repost) ・・・ #1News: Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan ( #KPDNKK) Pulau Pinang hari ini menyerbu sebuah kilang memproses mi dan kuetiau di Mak Mandin, di sini kerana menyalah guna logo halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia ( #JAKIM). Ketua Cawangan KPDNKK SPU Zalina Aziz berkata, ketika serbuan ke atas kilang itu terdapat beberapa pekerja sedang membungkus mi dan kuetiau menggunakan plastik tertera logo halal. Katanya siasatan awal mendapati produk mi dan kuetiau yang dikeluarkan premis terbabit dipasarkan sekitar Pulau Pinang. Produk berkenaan dibungkus menggunakan plastik tertera logo halal JAKIM tetapi pemeriksaan awal mendapati premis berkenaan tidak mempunyai sijil halal sah.
#Repost @malaysia1news ( @get_repost) ・・・ #1News: Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan ( #KPDNKK) Pulau Pinang hari ini menyerbu sebuah kilang memproses mi dan kuetiau di Mak Mandin, di sini kerana menyalah guna logo halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia ( #JAKIM). Ketua Cawangan KPDNKK SPU Zalina Aziz berkata, ketika serbuan ke atas kilang itu terdapat beberapa pekerja sedang membungkus mi dan kuetiau menggunakan plastik tertera logo halal. Katanya siasatan awal mendapati produk mi dan kuetiau yang dikeluarkan premis terbabit dipasarkan sekitar Pulau Pinang. Produk berkenaan dibungkus menggunakan plastik tertera logo halal JAKIM tetapi pemeriksaan awal mendapati premis berkenaan tidak mempunyai sijil halal sah.
#Repost @malaysia1news ( @get_repost) β€’ β€’ β€’ #1News : Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan ( #KPDNKK) Pulau Pinang hari ini menyerbu sebuah kilang memproses mi dan kuetiau di Mak Mandin, di sini kerana menyalah guna logo halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia ( #JAKIM). Ketua Cawangan KPDNKK SPU Zalina Aziz berkata, ketika serbuan ke atas kilang itu terdapat beberapa pekerja sedang membungkus mi dan kuetiau menggunakan plastik tertera logo halal. Katanya siasatan awal mendapati produk mi dan kuetiau yang dikeluarkan premis terbabit dipasarkan sekitar Pulau Pinang. Produk berkenaan dibungkus menggunakan plastik tertera logo halal JAKIM tetapi pemeriksaan awal mendapati premis berkenaan tidak mempunyai sijil halal sah.
#1News: Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan ( #KPDNKK) Pulau Pinang hari ini menyerbu sebuah kilang memproses mi dan kuetiau di Mak Mandin, di sini kerana menyalah guna logo halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia ( #JAKIM). Ketua Cawangan KPDNKK SPU Zalina Aziz berkata, ketika serbuan ke atas kilang itu terdapat beberapa pekerja sedang membungkus mi dan kuetiau menggunakan plastik tertera logo halal. Katanya siasatan awal mendapati produk mi dan kuetiau yang dikeluarkan premis terbabit dipasarkan sekitar Pulau Pinang. Produk berkenaan dibungkus menggunakan plastik tertera logo halal JAKIM tetapi pemeriksaan awal mendapati premis berkenaan tidak mempunyai sijil halal sah.
:: rilex ambik wifi πŸ˜‚ bye Cats ! olla KeyL ✈️ 3 hari 2 malam @ UiTM Melaka πŸ‘πŸ» semoga d permudahkan segala urusan kami πŸ‘πŸ» #policats #GPS #KPDNKK
Saya bukanlah orang politik tapi saya antara pengguna yang nak tahu hak saya, mendalami peranan KPDNKK dalam usaha memajukan ekonomi negara dan kepentingan rakyat dan banyak lagi isu berbangkit. Paling menarik sesi dialog bersoal jawab bersama dengan YB Dato’ Seri Hamzah Zainudin selaku menteri yang mengetuai kementerian tersebut. Luahan ketidakpuasan, pemahaman lebih jelas, cadangan untuk pembaikan dilontarkan semuanya demi bersama membantu kemaslahatan rakyat Malaysia πŸ‡²πŸ‡Ύ. Memang padu dan terima kasih @mykpdnkk atas jemputan sesi dialog yang sangat bermanfaat ini 😍 #caringministry #dialogbersamamenteri #kpdnkk
Malam nie bersama rakan rakan blogger di Seisi Dialog bersama YB Menteri KPDNKK - Dato' Seri Hamzah. Banyak informasi di kongsi bersama. Sempat bergambar sekeping dua buat kenangan... πŸ˜„πŸ˜„ #kitepunye #kitepunyedotcom #wwwdotkitepunyedotcom #caringministry #kpdnkk #seisidialog
#usahawanmudafoodtrucknegara #foodtruckpantaitimur tekun mengikuti #kursuspemantapanusahawanfoodtruck2017 Yang dilaksanakan di @felda residence Kuala Terengganu anjuran #kpdnkk Secara #nbos
Kursus Pemantapan Usahawan Foodtruck 2017 Memang terbaik, banyak ilmu diperolehi, banyak silap di perbaiki dan team food truck zon pantai timur yang terbaik. Terima kasih KPDNKK dan team admin yang terlibat untuk pengalaman ini βœ…kursus PERCUMA βœ…GDL, suntikan, Sijil Penyediaan Pemakanan separuh harga, βœ…baju, fist aid dan alat pemadam api PERCUMA βœ…sistem POS harga mampu milik Jumpa lagi untuk next levelπŸ˜„πŸ˜ŠπŸ˜˜ KPkopies Keep coming back #kpkopiestruck #cappuccinocold #mochahot #vanilalattefrappe #hazelnutlattecold #caremallattehot #chocvanila #vietnamiescoffeecold #brownies #redvelvert #foodtruckselangor #foodtruckkl #lemontea #frappepopcorn #kedaikopibergerak #loribergerak #eventcatering #kpkopiescafe #anakfelda #bijikopi #pecintakopi #mariviralkan #kedaikopi #kopiasli #sayajualkopisegar #coldcoffee #hotcoffee #pembancuhkopi #kpdnkk #paduterusmaju
Pertama Syukur Alhamdulillah ,dengan izin Allah sempurna sudah Krusus PERMANTAPAN USAHAWAN FOODTRUCK Malaysian (edisi Pantai Timur ) selama 3 hari dari 12hb - 14hb Des 2017 ,Ucapan Jutaan Terima Kasih dr kami @burgerakfoodwagon kepada @komuniti_foodtruck_malaysia dan #kpdnkkputrajaya juga #kpdnkkterengganu serta agensi2 terlibat dan rakan rakan #foodtruckers Klate ,Gannu & Kuantanfornia bersama kita menjayakan juga berkongsi ilmu juga pendapat semoga kita semua dipermudahkan segala hal hendaknya ,maaf kira ada kekurangan dari kami juga terkasar bahasa bila bila berkata ,moga kita dapat lagi bersama dan selamat maju jaya semua . #kpdnkk #foodtruckvalley #feldaresidence #foodtruckganu #kadafoodtruck #zumeyfoodtruck #burgerakfoodwagon #kuantanft #foodtruckkuantan #visitterengganu #PFTM2017
Alhamdulillah Selesai sudah Krusus Pemantapan FOODTRUCK Pantai Timur ,Jutaan Terima Kasih kepada KPDNKK & agensi2 kerajaan yang terlibat juga yang utama @komuniti_foodtruck_malaysia juga Jutaan terima kasih dimana sudi menjemput kami team dr @kuantan.ft bersama dalam program ini. #alhamdulillah #komunitifoodtruckmalaysia #kuantanft #foodtruckvalley #kpdnkk #kpdnkkterengganu #feldaresidence #visitterengganu
PINJAMAN PERIBADI KAKITANGAN KERAJAAN DAN BADAN BERKANUN =============================== PINJAMAN KOPERASI +60176535316 ( En.Naim) βœ” Kakitangan kerajaan berstatus tetap ( kecuali tentera ) βœ” Badan Berkanun yg terpilih βœ” Interest 4.99% flat rate 10 tahun βœ” Blacklist layak memohon βœ” Komitmen luar slip gaji tidak kira βœ” Dana dari Maybank βœ” Potongan melalui Biro βœ” Potongan tidak blh melebihi 60% dr gaji kasar β„Ή BERMINAT BOLEH WHATSAPP -NAMA & GAMBAR SLIP GAJI KE Β 0176535316 ( En.Naim ) http://www.wasap.my/60176535316 #personalloan #pinjamanperibadi #koperasiukhwah #maybank #bankrakyat #kerajaanmalaysia #jabatankesihatan #polisdirajamalaysia #nurse #pdrm #kpdnkk #jabatanpelajaranmalaysia #bazaarpaknil #sayajual #mudahmy #jpj #pinjamangov #bazaaronline
[new outlet] Assalamualaikum to all #miszoven fans! Kek #miszoven kini boleh didapati di #kioskabgdendeng uia Jom ramai2 pakat untuk beli kek #miszoven untuk makan dessert, sambil2 tengok series atau movies or sambil chillax bersama rakan2 yah! #brownies #congobar #cake #birthday #kpdnkk #mardi #mara #shahalam #bangi #kajang #cheras #uiam #iium #upm #uitm #umec #hospimart #petronas #mesra #fattzura #hkl
Alhamdulillah dan tahniah kepada Ayahanda ku... #kpdnkk
Bismillahirahmanirahim.. WOW!!!! Hebat kelas online Marketing Hari ni, tak sia2 dtg Dari jauh.. #colmartropicale #FeezanSpaBeauty #FeezanSPAmobile #guamusang #KesedarGuaMusang #kesedarinnguamusang #bazarpaknil #bangkitbersama #usahawan #mara #kpdnkk
Hari ini dalam sejarah... Yess... Fulfilled one of my wishlist... Alhamdulillah... Sesiapa yg nak jadi bijak.. Ambil darahku... Mesti dapat A+...hihihi.. Nak jadi pengarah pun boleh... A... A.. A... A buat tu, buat ni... Haha #blooddonation #kpdnkk
YBhg Dato' Syed Kamarulzaman, Pengarah Urusan PNS berkongsi idea bersama kumpulan ThinkTank di Pameran Anugerah Inovasi KPDNKK 2017 bersempena Majlis Perhimpunan Bulanan KPDNKK hari ini. #pnsmy #pnskik #kpdnkk
!!TANGAN KASAR!! !! PUTIH SAMPAI NAMPAK URAT!! . Jangan pula kata mak nana pakai CLOROX tau πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ€£πŸ€£ . Tak suka bila kulit terasa kasar ,kering kemudian menggelupas. Rasa pedih juga bila kena air . Ada yang macam tu ke? . Nahh la mak nana kongsikan apa rahsia rasa tangan HALUS, LEMBAP & LEMBUT. πŸ‘†πŸ‘† . MARY KAY SATIN HANDS . *HAND SOFTENER* 🌻 menghidrat serta merta dan mengunci kelembapan. Softener ni penting utk memastikan kulit tangan anda kekal lembut dan lembap sepanjang hari ! . *HAND SCRUB* 🌻 digunakan selepas softerner. Berfungsi untuk membuang kulit mati dan membersih dengan baik secara lembut. Penggunaan Satin Hands Scrub akan mencerahkan kulit anda. Wow kan ! ❀ . *HAND CREAM* 🌻 langkah terakhir spa tangan. Tidak melekit dan licin selepas menggunakannya, merawat kulit yang kering dan mengelupas. Haruman yg menyegarkan @ Memang best ! . Cenoet tapi BEST! SPA TANGAN hanya di rumah. 😘 . Berminat? Nana | 0137188230